Translate

понедельник, 26 сентября 2011 г.

Як оформити ідеальну статтю?


ДЛЯ ТОГО, ЩОБ ПИСАТИ ЦІКАВО – ПОТРІБНО САМОМУ БУТИ ЗАЦІКАВЛЕНИМ!
топ-10 відбірних порад від Лео Бабуаті
Будьте відкритими до критики і намагайтесь взяти від неї найкраще. Іноді критика мене ображає, а іноді – дратує. Але я завжди намагаюсь знайти у ній раціональне зерно! Навіть агресивна критика іноді може принести вам користь. Але тільки за умови, що ви навчилися бачити виключно конструктив і ігнорувати будь-які спроби вас спровокувати.
Перечитайте своє „творіння” і спробуйте скоротити його на 10% (20%, 30%) не втрачаючи при цьому основної думки.
Прислухайтесь до того, як люди розмовляють. Не намагайтесь писати складно. Пишучи статтю, уявіть, що ви пишете листа своєму товаришеві. Тільки в ролі товариша будуть виступати всі ваші читачі.
ЗАВЖДИ занотовуйте ідеї для нових публікацій, як тільки вони з’являться. Я сотні разів лінувався записати ідею, вважаючи, що ніколи не забуду про таку чудову думку… І ЗАВЖДИ забував про неї!
Обмежте час на написання статті। Будь-яка робота займає рівно стільки часу, скільки на неї відведено. Я переконався у цьому, коли навчився писати статті за 10 та 15 хвилин. Щоправда, якщо йдеться про велику аналітичну статтю – це правило не працює. Але навіть у цьому випадку ставте для себе конкретні часові обмеження. Якщо ви будете думати, як було б класно написати статтю на ту чи іншу тематику – наприклад, наступного тижня. Чи через тиждень. Чи коли випаде вільна хвилинка… то ніколи її не напишете! Перевірено!
Далі буде...

Комментариев нет:

Отправить комментарий